03/08/2017
Rozhovory
Aleš Valenta pro Parlamentní listy
Nepřátelství Západu proti nám


Velkou debatu vzbudila otázka, zda se na koupaliště smí, nebo nesmí nosit muslimské plavky, takzvané burkiny. Zastánci tvrdí, že je trapné někomu nařizovat podobu plavek a že ještě před 100 lety jsme se koupali také zahalení. Odpůrci argumentují hygienou, ale také tvrzením, že jde o další krůček invaze islámu do našich životů, o zavádění jejich představ o normách…

Muslimské šátky i plavky jsou v první řadě demonstrací přítomnosti islámu v Evropě. Od těchto zdánlivých maličkostí vede cesta k dalším nárokům a požadavkům, jako je zakládání mešit, škol, ovlivňování stravovacích a kulturních zvyklostí v dané zemi, nošení šátků v úřadech a soudech a tak dále. Liberální země, která se zaklíná svobodou náboženství a horlivě odstraňuje kříže z veřejného prostoru, aby nekřesťany „neurážela“, nemá šanci tento trend zastavit. Jediné řešení je příslušníky agresivní islámské kultury jednoduše do země nepustit, respektive ne ve větším než naprosto minimálním počtu. V tom spočívá naše naděje, protože my je tu na rozdíl od Západu nemáme.

Tomáš Halík zmínil při svém kázání jedno svaté přijímání v minulosti, jehož se měl zúčastnit muž s plackou s přeškrtnutým minaretem „Islám tady nechceme“. „Hlásí se tím k hnutí pana Konvičky, Okamury a těchto lidí. Kdybych si toho včas všiml, svaté přijímání bych mu nepodal, protože není možné, aby ti, kteří se hlásí k ideologii nenávisti, přistupovali ke stolu Páně. My jsme dlouho měli velkou potíž, až do slov papeže Františka, abychom našli místo u stolu Páně pro ty, kteří jsou ve velmi komplikovaných životních situacích. A papež říká: ‚Buďme milosrdní‘,“ řekl Halík, ale s tím, že však není možné, aby „ke stolu Páně“ přicházeli lidé, kteří se hlásí k nenávisti. Co si o tom myslíte?

S papežem Františkem se dostal na papežský stolec katolický liberál – což je samo o sobě protimluv. Halík je samozřejmě šťastný, že ve Vatikánu rozhoduje člověk jeho krevní skupiny. Oba mluví o takzvané nenávisti stejně jako levicoví liberálové, tedy přesně v duchu politické korektnosti, která přikazuje mluvit o ní výlučně v souvislosti s bělochy. Halík je mimořádně aktivní šiřitel a podporovatel zhoubné teorie multikulturalismu. Naštěstí je českým primasem Dominik Duka, takže každý český katolík si bude dříve či později muset vybrat: Duka, nebo Halík. Tertium non datur.

Co soudíte o aktivitách George Sorose u nás a ve světě?

George Soros patří k největším a nejmocnějším nepřátelům svobody a zdravého rozumu na této planetě. Tak jako Saudové po celém světě šíří ve svých školách zhoubný wahhábismus, podporuje Soros ve svých školách a neziskovkách multikulturalismus, migraci a rozklad národních států a národů. Open Society Fund je ničitelem západní civilizace a kultury. Rozhodnutí Maďarů vypovědět za stávajících podmínek jeho univerzitu z Budapešti je naprosto správné.

A jak hodnotíte politiku Viktora Orbána a jak vidíte budoucnost Visegrádské čtyřky?

Viktora Orbána pokládám dlouhodobě za nejlepšího evropského státníka současnosti. Jeho projevy jsou výsostným hlasem zdravého rozumu, který zešílevší západní liberální elity zběsile likvidují. Je nepochybně nejvíce nenáviděným politikem v Bruselu a dalších západních městech, což jen dokládá správnost jeho postojů. Visegrádskou čtyřku svorně nenávidí všichni eurofanatici, ale skeptičtí vůči jejím možnostem jsou i mnozí jiní. Jistě si nelze možnosti spolupráce V4 idealizovat, ale to přece platí skoro o všech paktech a dohodách, které se uzavíraly ne proto, že by jejich účastníci k sobě zahořeli láskou, ale kvůli společným zájmům. Typickým příkladem je pakt NATO, který vznikl na obranu proti komunismu, i když například jeho členové, Turci a Řekové, jsou znepřáteleni.

Tmelem V4 se musí stát obrana střední Evropy před agresivitou Západu, který vůči postkomunistické střední Evropě vždy postupoval tvrdě mocensky na bázi svých vlastních zájmů. Na podzim 2015 pak tou neuvěřitelnou nestoudností v podobě migrantských kvót Západ zaujal vůči střední Evropě postoj, pro který nemám jiné pojmenování než projev nepřátelství a nepřímé agrese. Věřím, že voliči nejen v Maďarsku a Polsku, ale i u nás a na Slovensku nedopustí, aby se k moci dostali zrádci národních zájmů, kteří by v této věci šli na ruku poislámštělému, dekadentnímu a politickou korektností zotročenému Západu.

EU nám hrozí soudním řízením, ale imigranti se hrnou do Evropy přes Itálii. Téměř každý den přicházejí zprávy o kriminalitě imigrantů v evropských městech. Co dělat?

Trestní řízení zpupných bruselských byrokratů samozřejmě ignorovat, případné pokuty samozřejmě neplatit, imigranty do země za žádnou cenu nepouštět. To je zásadní politická otázka dneška a já doufám, že před volbami bude muset každá politická strana bez vytáček sdělit, jak by se vůči brutálnímu nátlaku EU a Německa ohledně migrantů zachovala, pokud by měla vládní odpovědnost.

Itálie je ve stádiu rozkladu. Je to tragický příklad státu, jehož suverenita, sebevědomí (které ostatně nebylo nikdy velké) a obranyschopnost byly totálně rozvráceny Evropskou unií. Výsledky vidíme dnes a denně. 60milionový bohatý stát, který je vybaven 2 letadlovými loďmi, 4 torpédoborci, 15 protiponorkovými fregatami, 4 korvetami, 7 ponorkami a desítkami dalších menších vojenských plavidel, dále zhruba 200 vojenských letadel a asi 50 vrtulníky, není schopen se vypořádat s gumovými čluny pašeráků migrantů a loděmi zejména německých neziskovek, které s pašeráky při importu černochů do Evropy spolupracují.

Je to neuvěřitelně odporné otrokářství a především tragický obraz zhrouceného státu jménem Itálie. Jedna středně velká vojenská operace by stačila a veškerý dovoz migrantů by za den dva skončil. Neumím si představit, že nějaký Ital může ještě cítit cokoli alespoň vzdáleně se podobajícího hrdosti na svůj stát při pohledu na to nevýslovně ubohé počínání jeho politiků a úředníků, kteří místo obrany země a jejích obyvatel škemrají o pomoc po celé Evropě.

Vy se zabýváte Německem. Měli bychom si nyní v létě všimnout něčeho, co by nám nemělo ujít, nebo tam „jen“ pokračují stávající trendy?

V Německu kráčí Merkelová k dalšímu vítězství. Momentálně je druhým nejoblíbenějším politikem. Němci jsou národ, který se nechá líbit vše – kromě korupce politiků a za předpokladu, že německá ekonomika „šlape“. A té se díky podhodnocenému euru daří velmi dobře, takže navzdory migrantům a sanaci jižní Evropy má Německo přebytek a může dokonce splatit část státního dluhu. V Hamburku při zasedání G20 předvedla radikální levice doslova orgie násilí a ničení majetku s obvyklým koloritem: stovky zraněných policistů, obrovské majetkové škody, rozhořčení části veřejnosti, ale nakonec vše zapadne, protože demonstranti jsou přece „pokroková“, i když trošku divočejší levice, a ta si může v Německu dovolit skoro vše.

Kampaň před spolkovými volbami fakticky neexistuje. Vítěz – CDU – je předem jistý, přičemž jeho politika je prakticky neuchopitelná, a tudíž nenapadnutelná. Politika v podobě zásadních střetů opozice vs. vládní koalice v parlamentu už v Německu dávno skončila. Nedávno spolkový sněm odhlasoval takzvané Ehe für alle, tedy manželství pro homosexuály s adopcí dětí. Čili tato hrůza se rozšířila do další západní země. Přes veškerou kritiku nakonec parlament ještě do prázdnin stihl odhlasovat zákon o ochraně sociálních sítí před hlásáním takzvané nenávisti a podobně (takzvaný Netzwerkdurchsetzungsgesetz).

Jaký bude mít tento zákon dopad?

Je to začátek cenzury v Německu; provozovatelé sociálních sítí (například Twitter) budou muset do 24 hodin pod hrozbou drakonických pokut vymazat vše, co jim speciální kontrolní agentury označí například jako nenávistný text. Takže žádný standardní postup, žádné rozhodnutí soudu a tak dále. Ony agentury už vznikají a nepřekvapuje, že jsou vesměs plné osvědčených levicových kádrů, které budou tvrdě postupovat především proti všem pravicovým webům. A Twitter bude raději mazat více než méně, jen aby se vyhnul pokutám. Výsledkem bude pravděpodobně výrazné omezení svobody projevu občanů, kritických k politice vládnoucího politického kartelu. Vítejte v Německu 21. století.

Senátor Jiří Čunek z KDU-ČSL nazval pochod homosexuálů Prague Pride „pochodem smrti pro tuto civilizaci“, když stát bude tyto skupiny podporovat a uznávat jako rodiny. Dle něj bychom homosexuálům do soukromí neměli mluvit a je třeba je tolerovat, ale je to styl života, který nemá stát podporovat. Stát má podporovat rodiny, které tím, že mají děti, vytvářejí budoucnost národa… Co si myslíte o jeho slovech? Také je zajímavé, že z oficiálního vedení strany se mu nedostalo podpory v této věci...

S Jiřím Čunkem naprosto souhlasím. Všechny tyto odporné pochody jsou propagací kultury smrti. Všechna čest Rusku a Izraeli, které – pokud vím – tuto odpornost ve svých hlavních městech nepřipouštějí. Čunek je patrně dnes jediným významnějším politikem KDU-ČSL, který si zaslouží označení „křesťanský“ politik a „rozumný“ politik.

Lukáš Petřík, publikováno na serveru Parlamentnilisty.cz dne 2. srpna 2017.