25/07/2019
Stanovisko IVK ke dni
Kam vlastně směřujeme?
Stanovisko IVK ke dni 25. 7. 2019


Británie má nového premiéra a český mediální mainstream se předhání v pomluvách, urážkách a posměchu na adresu Borise Johnsona.  Prý je to lhář, šílenec, chorobně ctižádostivý a současně absolutně nedůvěryhodný člověk, a to vůbec nejhorší – je to prý evropský Trump. To vše proto, že deklaruje odhodlání uskutečnit konečně brexit, který prosazoval.

Zdá se, že jsme v té naší neochvějné orientaci na Západ nějak zabloudili. Jeden můj známý mi včera řekl, že dnes správný podporovatel naší tolikrát vyhlašované a nezpochybnitelné západní orientace musí neustále spílat americkému prezidentovi a britskému premiérovi, že ruský prezident už nestačí. Je to tak.

O takovém úspěchu propagandy namířené proti vítězným Spojencům z druhé světové války se Adolfu Hitlerovi ani nesnilo.  Musel by cítit zadostiučinění. Ale my bychom si měli v té geopolitice udělat trochu jasno a nenechat se tak lacino obelhávat novými Goebbelsovými následovníky.  To, co nám prodávají pod názvem Západ, totiž vůbec není to, co si s touto značkou většina z nás ze starého zvyku spojuje.

Jiří Weigl, dne 25. července 2019